Föregående Nästa

En friskare framtid – IKEAs och GEN-PEPs gemensamma mål

En friskare framtid – IKEAs och GEN-PEPs gemensamma mål
22 maj 2017

IKEAs Cecilia Fritzson Gårdnäs och Lenka Prokopec Karlberg från Generation Pep, GEN-PEP, berättar om hur man tillsammans arbetar för att sprida kunskap om barn och ungdomars hälsa.

Det är under uppväxten som framtida hälsosamma vanor formas. Det har IKEA tagit fasta på och inleder samarbete med Generation Pep, GEN-PEP, en icke vinstdrivande organisation som startats på initiativ av Kronprinsessparet.

Öka kunskap och medvetenhet

Lenka Prokopec Karlberg, Head of partnerships på GEN-PEP, berättar om den unga organisationen och dess målsättning.

– Vår vision är att alla barn och unga ska både vilja och ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. GEN-PEP har funnits i knappt ett år och vi är ödmjuka inför den stora uppgift vi har tagit oss an. Det är en utmaning som vi inte kan lösa på egen hand utan vi behöver få med hela samhället i arbetet – från lokala eldsjälar till politiker och makthavare. Vi vill vara med och ge barn och ungdomar de verktyg de behöver för att välja rätt när det gäller kost och motion. Det är de vardagliga valen som gör skillnad och det är här vi måste få ut information till barn, ungdomar och vuxna i deras närhet så att vi alla kan hjälpas åt att nå hela vägen. Vi är glada över att ha fått ett så stort gensvar och det märks att många förstår hur viktig frågan är.

”Bättre för de många”

IKEA är känt för sitt genomtänkta CSR-arbete (Corporate Social Responsibility) och arbetar redan med välkända aktörer som Rädda Barnen och Naturskyddsföreningen. Att samarbeta med GEN-PEP var helt i linje med IKEAs arbete förklarar Cecilia Fritzson Gårdnäs, Deputy Retail Manager på IKEA.

– IKEAs vision är ”Att skapa en bättre vardag för de många människorna”. Det, i kombination med IKEAs strävan att hjälpa barn och unga i olika sammanhang, gjorde att det blev självklart att välja GEN-PEP som samarbetspartner. Vi når människor i alla åldrar och samhällsskikt. Vi vill sätta fokus på denna viktiga fråga och vara med och göra skillnad i barn och ungdomars liv.

Liv Lövendahl
Publicerad 22 maj 2017
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Amanda Berglund

Amanda Berglund

Art Director
Therese Johansson

Therese Johansson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör