”Det är ett utmanande och fritt arbete”

”Det är ett utmanande och fritt arbete”

Foto: Foto:Jezzica Sunmo

På jobbet 5 Mar 2012 00:00

Ett tips från en kontakt ledde till att Erik Mellegård fick sitt första heltidsjobb efter Chalmers. Nu ser han till att våra kärnkraftverk håller och blir då och då bjuden på skidresor av företaget.

När Erik Mellegård pluggade teknisk fysik vid Chalmers passade han på att jobba extra på ett konsultföretag för studenter. Under en resa som företaget gjorde tillsammans med tidigare Chalmers­studenter tipsade en av dem Erik om jobbet som nuclear engineering consultant på företaget FS dynamics. Han knep det, och stortivs.

Vad gör du på jobbet?
– Kortfattat kan man säga att jag är beräkningsingenjör. Vi har olika uppdrag åt kärnkraftverk, som Oskarshamn och Ringhals. Jag gör beräkningar och simuleringar, räknar på hållfasthet, kollar om deras system håller och om de uppfyller de krav som ställs.

Hur trivs du på jobbet?
– Kanonbra! Det är trevliga arbetskompisar och en bra arbetsmiljö. Arbetsuppgifterna är utmanande och det finns stora möjligheter till att klura fram egna lösningar. Det är ett väldigt fritt arbete.

Finns det inga nackdelar?
– Nej, inte än så länge. Jag har nyss börjat jobba, jag blev anställd i oktober 2011, så det finns inga arbetsuppgifter som går på rutin ännu. Men det kanske kommer senare.

Vad tjänar du i månaden?
– Jag tjänar 28 500 kronor i månaden. Jag tycker att det är en bra lön som ingångslön. Det är jämförbart med vad kollegor i min ålder tjänar och i linje med fackets statistik.

Har ni några arbetsförmåner?
– Vi har flextid med timbank, bidrag till friskvårdsaktiviteter och frukost varje dag. Dessutom är det emellanåt afterwork, kurser och konferenser på spännande ställen. Nästa helg ska vi åka till Trysil och då står företaget för resa, boende och liftkort.

Hur är din chef då?
– Min chef är trevlig, men det som jag gillar bäst är att organisationen är så platt. Ägarna jobbar själva här, så man träffas i fikarummet och det är en bra stämning. Precis när jag började jobba var det lite rörigt med omstruktureringar, men nu har allt fallit på plats.

Hur ser du på framtiden?
– Just nu känns det som att jag gärna blir kvar på företaget ett bra tag. Jag kan se mig själv jobba kvar om fem eller tio år, men då kanske i en arbetsledande funktion.

 

Carolina Lindström
Publicerad 05 Mar 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin På jobbet

Tio mejl-fails som pajar din jobbvardag

Din Karriär

Tio mejl-fails som pajar din jobbvardag

Mejlandet är en välsignelse på många sätt, men ödesdigra vanor och misstag kan slå hårt mot såväl effektivitet som yrkesmässiga relationer....

Är du en dryg jävel på jobbet? Det smittar!

Din Karriär

Är du en dryg jävel på jobbet? Det smittar!

Sprider du elaka mejl, tar åt dig äran för andras arbete eller ”glömmer” bjuda kollegor du tycker är mindre värda till AW:n? Se upp - det...

7 tips som kommer öka din produktivitet

Ditt Liv

7 tips som kommer öka din produktivitet

Ta större ansvar för hur du fördelar din tid - och minska stressen på köpet. Så här gör du!

Leo Qwarnströms jobb handlar om att vara lugn i alla situationer.

Din Karriär

”Finns en felaktig bild av oss aktiemäklare”

Med fullt ös och stora summor pengar gäller det att vara stresstålig och hålla tungan rätt i mun, berättar aktiemäklaren Leo Qwarnström.

”Sveriges hemligheter ska förbli hemliga”

Din Karriär

”Sveriges hemligheter ska förbli hemliga”

Krypto- och IT-säkerhetschefen Pia Gruvö om att arbeta i nationens tjänst när samhället utvecklas allt mer digitalt.

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »