”Det är ett utmanande och fritt arbete”

”Det är ett utmanande och fritt arbete”

Foto: Foto:Jezzica Sunmo

På jobbet 5 Mar 2012 00:00

Ett tips från en kontakt ledde till att Erik Mellegård fick sitt första heltidsjobb efter Chalmers. Nu ser han till att våra kärnkraftverk håller och blir då och då bjuden på skidresor av företaget.

När Erik Mellegård pluggade teknisk fysik vid Chalmers passade han på att jobba extra på ett konsultföretag för studenter. Under en resa som företaget gjorde tillsammans med tidigare Chalmers­studenter tipsade en av dem Erik om jobbet som nuclear engineering consultant på företaget FS dynamics. Han knep det, och stortivs.

Vad gör du på jobbet?
– Kortfattat kan man säga att jag är beräkningsingenjör. Vi har olika uppdrag åt kärnkraftverk, som Oskarshamn och Ringhals. Jag gör beräkningar och simuleringar, räknar på hållfasthet, kollar om deras system håller och om de uppfyller de krav som ställs.

Hur trivs du på jobbet?
– Kanonbra! Det är trevliga arbetskompisar och en bra arbetsmiljö. Arbetsuppgifterna är utmanande och det finns stora möjligheter till att klura fram egna lösningar. Det är ett väldigt fritt arbete.

Finns det inga nackdelar?
– Nej, inte än så länge. Jag har nyss börjat jobba, jag blev anställd i oktober 2011, så det finns inga arbetsuppgifter som går på rutin ännu. Men det kanske kommer senare.

Vad tjänar du i månaden?
– Jag tjänar 28 500 kronor i månaden. Jag tycker att det är en bra lön som ingångslön. Det är jämförbart med vad kollegor i min ålder tjänar och i linje med fackets statistik.

Har ni några arbetsförmåner?
– Vi har flextid med timbank, bidrag till friskvårdsaktiviteter och frukost varje dag. Dessutom är det emellanåt afterwork, kurser och konferenser på spännande ställen. Nästa helg ska vi åka till Trysil och då står företaget för resa, boende och liftkort.

Hur är din chef då?
– Min chef är trevlig, men det som jag gillar bäst är att organisationen är så platt. Ägarna jobbar själva här, så man träffas i fikarummet och det är en bra stämning. Precis när jag började jobba var det lite rörigt med omstruktureringar, men nu har allt fallit på plats.

Hur ser du på framtiden?
– Just nu känns det som att jag gärna blir kvar på företaget ett bra tag. Jag kan se mig själv jobba kvar om fem eller tio år, men då kanske i en arbetsledande funktion.

 

Carolina Lindström
Publicerad 05 Mar 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin På jobbet

8 stela grejer med att vara ny på jobbet

Ditt Liv

8 stela grejer med att vara ny på jobbet

Toalettbekymmer, ensamluncher och en total avsaknad av ansiktsminne är sådant som kan prägla rookiens första skakiga veckor.

Så överlever du första tiden på nya jobbet

Din Karriär

Så överlever du första tiden på nya jobbet

Att börja på ett nytt jobb kan verkligen kännas nervöst som tusan. Men lugn, med rätt förberedelser hjälper du dig själv att komma i fas.

Bråkigt på jobbet? Det kan vara kontorets fel

Din Karriär

Bråkigt på jobbet? Det kan vara kontorets fel

Kvinnors benägenhet att hamna i konflikt påverkas mer av ljudvolym och kontorstyp – men män bråkar ändå mest. Det visar en ny studie.

Gör så här – och undvik katastrof på kickoffen

Ditt Liv

Gör så här – och undvik katastrof på kickoffen

Den stora kickoff-säsongen är här! I höst kommer tusentals svenskar vakna upp och känna sig bortgjorda, livrädda och ångerfulla. Inte du!

Så handskas du med giftiga människor

Ditt Liv

Så handskas du med giftiga människor

De manipulerar, gnäller och drygar sin väg fram i livet – på din bekostnad. Vi reder ut vad som kännetecknar giftiga människor – och ger...

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »