Föregående Nästa

Cindy gör gärna skillnad på IKEA

Cindy gör gärna skillnad på IKEA
18 juni 2014

Passionen och glädjen har varit avgörande för Cindy Andersens karriärval. Som ny affärsområdeschef på Barnens IKEA vill hon sprida den känslan vidare och ge världens familjer mer tid till att leka tillsammans.

På IKEA är jämställdhet och mångfald en självklar del av affärsidén, något som bland annat lett till att 47 procent av företagets ledare är kvinnor. En av dem är Cindy Andersen, 33 år, som nyligen blev IKEAs yngsta affärs­områdeschef när hon tog över ansvaret för ­Barnens IKEA.

 

 

Beskriv vad du jobbar med!

– Jag leder tillsammans med mina kollegor på ­affärsområdet utvecklingen av affären och produkt­sortimentet som säljs på mer än 40 marknader världen över. Affärsområdet Barnens IKEA startade 1997 och vi är stolta över hur långt vi kommit i dag, men vi är ändå bara i början av vår resa.

 

 

Vilka utmaningar möter du?

– Våra utmaningar hänger ihop med föräldrarnas situation. När du bildar familj är oftast behoven som störst och plånboken som minst. Därför vill vi ha ett sortiment som fler har råd med. Det gör att vi måste vara mer kostnadseffektiva och ännu smartare i hur vi utvecklar våra produkter. Vi vet också att dagens föräldrar skulle vilja ha mer tid för sina barn. Därför vill vi möjliggöra mer lek i vardagen, ett bra exempel på det är vårt minikök där barnen kan vara med och laga mat.

 

 

Varför valde du IKEA?

– Jag blev nyfiken eftersom alla som arbetade på IKEA verkade ha så roligt och brinna för verksam­heten. I dag förstår jag varför. Här märker du att ditt arbete gör skillnad och vår vision inspirerar. Mina kollegors passion gör att det går snabbt att komma framåt och hitta nya lösningar tillsammans. Jag kan känna mig helt euforisk när jag går hem efter en lyckad arbetsdag.

 

 

Hur har du uppmuntrats att göra karriär på IKEA?

– Jag har fått uppfylla alla mina idéer och aldrig känt mig begränsad. När jag började på IKEA fick jag leda en egen inköpskategori och ta ett stort ansvar direkt. Det har också gått bra att bilda familj och göra karriär samtidigt, och jag har haft den flexibilitet jag behövt för att kunna vara lycklig både på arbetet och hemma.

 

Har du några tips till den som är i början av karriären?

– Tänk inte för mycket på nästa steg, då tappar du lätt fokus. Ha roligt och leverera där du är istället, i slutändan är det viktigast för att komma framåt och göra skillnad.

 

Cindy Andersen

Titel: Affärsområdes-ansvarig.

Utbildning: Kandidatexamen i redovisning & finansiering. Magister-examen i Marknadsföring Retail Management. Båda från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Så sticker jag ut ur mängden: Jag är orädd, passionerad och pragmatisk.

Joel Sjöö
Publicerad 18 juni 2014
Föregående Nästa
Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Amanda Berglund

Amanda Berglund

Art Director
Therese Johansson

Therese Johansson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör