6 smarta appar för jobbet

6 smarta appar för jobbet

Foto: Foto:Campus

Inspiration 5 Okt 2011 00:00

Mycket att göra? Få en mobil sekreterare, håll koll på kunden och kom ihåg kemtvätten. Här är sex appar som gör ditt liv lite enklare.

Call control

En mobil sekreterare som tar hand om dina samtal när du är upptagen med annat. Genom två klick erbjuder du den som ringer en tid då du ringer upp, eller en tid då det passar att bli uppringd på nytt. När du kan ta telefonen igen får du en att-ringa-lista med påminnelser över vilka personer du har lovat att återkomma till. Skaffa appen nu – den är gratis fram till första november! Finns till Iphone och androidtelefoner.

 

Timereporter

Program som hjälper dig som egenföretagare att hålla koll på kunderna. Här kan du tidsrapportera så att du håller koll på konsulttimmarna, skapa rapporter, skicka fakturor och följa upp betalningar. Projekten samlas per kund, och du kan enkelt kontrollera vad som är fakturerat och ofakturerat. Programmet håller också ordning på dina utgifter. Minus: Finns bara på engelska, trots att appen faktiskt är svensk. Tillgänglig till Iphone och Ipad.

 

Scrivener

Jobbar du med långa texter? I så fall kan Scrivener bli ditt nya favoritprogram. Det är lite dyrt – 45 dollar – men innehåller samma funktioner som en hel liten skrivarstuga. Här kan du – förutom att redigera och strukturera din text – på ett smidigt sätt samla och organisera all din research och dessutom göra dina anteckningar lättöverskådliga. Passar även bra för den där kommande boken som ligger i byrålådan.

 

Amazinglist

Gillar du också att göra fysiska att göra-listor? Tycker du också att det finns något tillfredsställande med att dra ett streck över uppgiften när den är klar? Amazinglist har många likheter med en penna och ett papper. Du gör din lista, ger den ett namn och drar helt enkelt fingret över uppgiften när den är utförd – vips så blir den både avbockad och överstruken. Dessutom kan du mejla till exempel handlingslistor direkt från programmet. Ibland är det enklaste också det bästa. Finns till Ipad och Iphone.

 

Spot in mind

En app som påminner dig om vad som ska göras när du är på en viss plats. Alltså en app för dig som alltid glömmer att hämta kläderna på kemtvätten, posta brevet du har i väskan eller köpa saffran till fiskgrytan när du är på mataffären. Du skriver in en påminnelse och markerar ut en plats på kartan. Sen får du en påminnelse när du passerar den aktuella platsen. Finns till Iphone och Ipad. Astrid locale har liknande funktioner för Androidtelefoner.

 

Videofyme

Videotjänsten Videofyme finns givetvis som app också. Funkar perfekt för dig som har en blogg där du ofta lägger upp egna filmer, men är också bra för dig som gärna delar videoklipp på Facebook och Twitter – ett par klick så är filmen online. Dessutom kan du tjäna pengar på den genom att tillåta annonser i början av klippet. Finns till Iphone och Androidtelefoner.

 

Text:  Datum: 2011-10-05

Maija Mårtensgård
Publicerad 05 Okt 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Inspiration

Prova att förtära mellanmålet på ett medvetet sätt nästa gång!

Ditt Liv

10 snabba tips som hjälper mot stress

Stress kan drabba även den lugnaste av filbunkar. Här är tio effektiva sätt att ta itu med situationen på studs!

Vad drömmer du om 2016?

Ditt Liv

13 vassa citat som rustar dig för 2016

Shortcut inspireras av generaler, rappare och skådespelare som sagt vansinnigt kloka ord om livet och karriären.

Mellandags-soffmys med Martin Freeman och Benedict Cumberbatch i Sherlock? Ja, tack! På nyårsdagen sänds ett specialavsnitt.

Ditt Liv

Sju film- och serietips för mellandagarna

Har du tråkigt i vintermörkret? Kanske känner du dig lite ensam? Misströsta inte! Även om det är grått och trist mot slutet av året, så är...

Sara Kinberg, Ted Valentin, Navid Modiri och Ellen Ekman utgör Shortcuts åsiktspanel.

Ditt Liv

”Chefen kallade mig ‘subba’ på skämt”

Shortcuts fyra supertyckare säger sitt om stort och smått i årets sista Åsiktspanel.

När Azita Shariati bad om att få sluta på Sodexo sa hennes chef nej - och erbjöd henne ett annat jobb inom företaget.

Din Karriär

Vd:n: ”Anställer bara de som är bättre än jag”

När Azita Shariati lämnade in sin avskedsansökan till Sodexo tog hennes karriär ordentlig fart. I dag är hon vd för tjänsteföretaget med 8...

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »