6 smarta appar för jobbet

Foto: Foto:Campus

Inspiration 5 Okt 2011 00:00

Mycket att göra? Få en mobil sekreterare, håll koll på kunden och kom ihåg kemtvätten. Här är sex appar som gör ditt liv lite enklare.

Call control

En mobil sekreterare som tar hand om dina samtal när du är upptagen med annat. Genom två klick erbjuder du den som ringer en tid då du ringer upp, eller en tid då det passar att bli uppringd på nytt. När du kan ta telefonen igen får du en att-ringa-lista med påminnelser över vilka personer du har lovat att återkomma till. Skaffa appen nu – den är gratis fram till första november! Finns till Iphone och androidtelefoner.

 

Timereporter

Program som hjälper dig som egenföretagare att hålla koll på kunderna. Här kan du tidsrapportera så att du håller koll på konsulttimmarna, skapa rapporter, skicka fakturor och följa upp betalningar. Projekten samlas per kund, och du kan enkelt kontrollera vad som är fakturerat och ofakturerat. Programmet håller också ordning på dina utgifter. Minus: Finns bara på engelska, trots att appen faktiskt är svensk. Tillgänglig till Iphone och Ipad.

 

Scrivener

Jobbar du med långa texter? I så fall kan Scrivener bli ditt nya favoritprogram. Det är lite dyrt – 45 dollar – men innehåller samma funktioner som en hel liten skrivarstuga. Här kan du – förutom att redigera och strukturera din text – på ett smidigt sätt samla och organisera all din research och dessutom göra dina anteckningar lättöverskådliga. Passar även bra för den där kommande boken som ligger i byrålådan.

 

Amazinglist

Gillar du också att göra fysiska att göra-listor? Tycker du också att det finns något tillfredsställande med att dra ett streck över uppgiften när den är klar? Amazinglist har många likheter med en penna och ett papper. Du gör din lista, ger den ett namn och drar helt enkelt fingret över uppgiften när den är utförd – vips så blir den både avbockad och överstruken. Dessutom kan du mejla till exempel handlingslistor direkt från programmet. Ibland är det enklaste också det bästa. Finns till Ipad och Iphone.

 

Spot in mind

En app som påminner dig om vad som ska göras när du är på en viss plats. Alltså en app för dig som alltid glömmer att hämta kläderna på kemtvätten, posta brevet du har i väskan eller köpa saffran till fiskgrytan när du är på mataffären. Du skriver in en påminnelse och markerar ut en plats på kartan. Sen får du en påminnelse när du passerar den aktuella platsen. Finns till Iphone och Ipad. Astrid locale har liknande funktioner för Androidtelefoner.

 

Videofyme

Videotjänsten Videofyme finns givetvis som app också. Funkar perfekt för dig som har en blogg där du ofta lägger upp egna filmer, men är också bra för dig som gärna delar videoklipp på Facebook och Twitter – ett par klick så är filmen online. Dessutom kan du tjäna pengar på den genom att tillåta annonser i början av klippet. Finns till Iphone och Androidtelefoner.

 

Text:  Datum: 2011-10-05

Maija Mårtensgård
Publicerad 05 Okt 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Inspiration

Din Karriär

Som digital nomad är världen din arbetsplats

För fem år sedan sade webbutvecklaren Marcus Andersson upp sig från sitt jobb, sålde i princip allt han ägde och bokade en flygbiljett till...

Din Karriär

Scenskräck? Här är 10 tips för ett bättre tal

Att ge ett tal eller en presentation kan kännas extremt obehagligt. Här är 10 enkla tips för att göra upplevelsen betydligt bättre.

Din Karriär

Karriärcoacha dig själv

Det finns många saker du själv kan göra för att ta nya steg i din karriär. Sätt upp en karriärplan, skaffa en mentor eller arbeta ideellt...

Din Framtid

Så utvecklas din karriär av utmaningar

Friskt vågat, hälften vunnet! Utmaningar, eller rent av små äventyr, utvecklar dig som både privatperson och karriär­människa. Shortcut har...

Årets student

”Alla tjejer ska se IT som en möjlig karriär”

På Universum Awards fick Anna Henningsson ta emot utmärkelsen Årets IT-tjej. Nu väntar ett händelserikt år när hon får chansen att öppna...

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »