5 udda framtidsjobb

Söka jobb 27 Jan 2011 07:00

Har du börjat tröttna på ditt jobb och känner att det är dags för något nytt? Shortcut har spånat fram fem annorlunda framtidsjobb du kan satsa på i stället.

Rymdclown
Den växande rymd­turismen ställer krav på nya yrkesgrupper, även underhållare. Kanske kan du spexa på månen i framtiden?

Youtubepartner
För två år sen erbjöd Youtube sina medlemmar att bli partners, i utbyte mot att företaget fick placera reklam i deras videor. De lyckliga kan kamma hem stora pengar – skaparen av What the buck tjänar till exempel i runda slängar 800 000 kronor om året på dealen.

Väderpolis
Den kinesiska regeringen gjorde det inför OS, och det kommer att bli allt vanligare – att skjuta upp raketer innehållande jod för att flytta regnmoln. Väderpoliser behövs för att se till att alla molnflyttare håller sig till reglerna.

Minneskirurg
Kanske vill patienten helt enkelt ha ett bättre minne. Eller så har hon blivit overloaded med information och behöver mer lagringsutrymme. No probs, minneskirurgen fixar allt.

Skyskrapebonde
År 2020 kan skyskrapejordbruk vara det som räddar mattillgången i städerna. Åkrar högst upp på taken kräver nya kunskaper hos bönderna.

Illustration: Lina Ekstrand/Agent Molly & Co

Anna Matzinger
Publicerad 27 Jan 07:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Söka jobb

Din Karriär

”Familjens jurist satsar mycket på utveckling”

Med 35 kontor och över 190 medarbetare runt om i Sverige är Familjens jurist den ledande aktören inom humanjuridik. Cecilia Laveson...

Sponsrad

Din Framtid

Är du en glädjedödare? Här är jobbet för dig

Jobbannons söker ordningsamma nej-sägare som vägrar tänka utanför boxen.

Din Karriär

Lathund: Så tolkar du kraven i jobbannonsen

Flexibel, anpassningsbar och lösningsorienterad person som gillar att ha många bollar i luften? Du? Vi hjälper dig tolka rekryterarnas...

Din Karriär

Ångrar du jobbytet? Då är du inte ensam…

En av tre ångrar att de bytt jobb, visar ny undersökning.

IKEA bygger vidare på basen för framtidens ledare

Ödmjukhet i kombination med viljestyrka – så kan IKEAs ledarskapsfilosofi kokas ner till en mening. Och Anna Palm ser till att det finns...

Sponsrad

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »