IKEA

IKEA:s vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna genom att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser som möjligt.

IKEA är ett globalt företag, där det förutom varuhusen runtom i världen också finns en hel del andra verksamheter i framför allt södra Sverige. Det gäller bland annat produktutveckling, IT och kommunikation, till exempel vår katalog och web. IKEA har en stark värdegrund där bland annat enkelhet, kostnadsmedvetenhet, ödmjukhet och viljestyrka är några av ledorden. Att skapa en bättre vardag för de många människorna är IKEAs vision, vilken förverkligas genom affärsidén att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem.

Som arbetsgivare: IKEA ger jordnära, ärliga människor möjlighet att växa, både på ett personligt och ett yrkesmässigt plan.

IKEA är ett värderingsstyrt företag med en passion för heminredning. Varje produkt vi skapar ska bidra till ett bättre liv hemma.

Det var en gång…

År 1926 föddes en pojke i Småland som skulle sätta tydliga spår i svenska hem. Redan som sjuttonåring grundade han IKEA och 1951 publicerades den första IKEA katalogen. 1958 öppnades det första IKEA-varuhuset i Älmhult. I dag erbjuder IKEA bra heminredningsprodukter till låga priser i 42 länder.

Artiklar om IKEA

”En arbetsdag här innebär många ’wow-faktorer’”

”En arbetsdag här innebär många ’wow-faktorer’”

Kan man så ska man, menar IKEA – som arbetar brett och långsiktigt för att förbättra världen. – För oss är det en självklarhet att alltid sträva efter att bli ännu bättre i allt vi gör, säger Lisa Holmberg, Sustainability Leader på IKEA Sverige, och...

IKEA tar tillvara på medarbetarnas talang

IKEA tar tillvara på medarbetarnas talang

IKEAs starka värderingar med fokus på ödmjukhet inför omvärlden och alla medmänniskor lade Ingvar Kamprad grunden för redan 1943. Det är i dessa värderingar Lars-Erik Fridolfsson, Global Succession Manager, hittar inspiration i sitt arbete med att se...

Klara Stefansson

Klara Stefansson

Webbredaktör
Andreas Wirf

Andreas Wirf

Art Director
Linda Fritiofsson

Linda Fritiofsson

Redaktör
Josefin Svenberg

Josefin Svenberg

Chefredaktör